Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bértollnok hatásvadászat):
  2008-06-11 18:28:12, szerda
 
  ÉBRESZTŐÜL (Bértollnok hatásvadászat):



Forrás: Magyar Hírlap



A Der Spiegel "tükrében"



Lassanként - úgy látszik - meg kell szoknunk, hogy a nyugati tudósítók általában nem arról írnak, ami Magyarországon történik vagy ami a magyar embereket foglalkoztatja, hanem olyan témákat pendítenek meg lapjaikban, amelyek valamely hatalmi, politikai, világnézeti vagy gazdasági csoport (csoportok) érdekeit szolgálják.

Az elmúlt hónapokban magam is tanulságos levelezést folytattam különböző lapok és rádióadók "illetékeseivel" (Neue Zürcher Zeitung, Süddeutsche Zeitung, Deutschlandfunk stb.) a helyreigazítás szándékával, sajnos, többnyire minden eredmény nélkül. Mintha egyetlen kéz írná, egyetlen hang mondaná ezeket a "hiteles" tudósításokat Magyarországról, az ország politikai viszonyairól, a szélsőségek állítólagos egyre erőteljesebb térhódításáról. Aki ismeri a tényeket és a valós helyzetet, csak ámuldozik, s nem ismer rá a magyar valóságra, arra, amelyet gyakori otthoni látogatóként megtapasztal.

Az elmúlt időszak terméséből is kiemelkedni látszik most a nagy német magazin, a Der Spiegel (A Tükör) legutóbbi politikai "zsánerképe" szeretett hazánkról (Marion Kraske: A csalódottak felkelése - 2008. június 9.), amely már hatásvadász alcímével messzire rugaszkodik a magyar valóságtól: "Erőszakra is képes jobboldali szélsőségesek félkatonai csoportokba szerveződve zsidók és cigányok ellen uszítanak. Ellenállásba alig ütköznek: az ellenzék és az egyházak hallgatnak."

Egy szegedi gondolat
Kraske asszony igen idillikusan írja le a Szeged felé vezető útját, a bevásárlócentrumok, a virágzó mezők mind-mind egy békés világ képzetét adják. Szeged határában a Napsugár kempigbe érkezik, ahol viszont egészen más képpel találkozik. Az idill (az ő szemüvegével) hirtelen megváltozik. Mert fiatal emberek hemzsegnek számolatlanul, magas szárú, ejtőernyős csizmákban, olajzöld ingekben rohangásznak, tetovált ifjak bőrruházatban és kopaszra nyírva, sokak az ingjükön a 88-as számot viselik, ami, ugyebár, a német ábécé nyolcadik betűjének, a H-nak megduplázását jelenti, azaz "Heil Hitler!"-ként értelmezhető. (Micsoda megfigyelés!) Feltűnően sok árpádsávos zászló lobog a tavaszi szélben, s a cikkíró nem mulasztja el megemlíteni, hogy ezt a szimbólumot a nyilasok is alkalmazták. Érdekes módon azonban Kraske asszony az 1944-es deportálások zsidó áldozatainak számát nyolcvanezer főben adja meg, az eddig használatos hatszázezerrel szemben. A cikkíró sietve megállapítja, hogy ott, a szegedi Napsugár kempingben a nyilasok és a nácik szellemiségének újjászületését élte meg. Kraske asszony igen közvetlen természetű, így hát, hamarosan beszédbe elegyedik egy párral, amely karjait szeretettel egymásba fonva, fekete csizmában és fekete katonai nadrágban sétálgat.

A megszólított 52 éves Kelemen József azonnal megadja az alaphangot: "A magyarokat üldözik! Pedig ezer évvel ezelőtt még a germánok is nekünk szolgáltak. Ma a globalizálók és azok áldozatai vagyunk, akik a palesztin néptől ellopták hazájukat." A kopasz fejű Kelemen (foglalkozásra fűtésszerelő) és a 18 éves diáklány, Emese pár hete lett a Magyar Gárda tagja. "Csak a Magyar Gárda tudja megmenteni az országot" - mondja meggyőződéssel a férfi, és barátnője fejbólintással helyesel.

Paul Lendvai alapvetése
A cikkíró itt kitér a Magyar Gárda létrejöttének részleteire. Vona Gábor, a Jobbik - természetesen: "jobboldali szélsőséges" párt - elnöke a főbűnös, mivel ő a lelke a neofasiszta szellemiségnek Magyarországon. Kraske megjegyzi, hogy Vona Gábor elegáns kinézete teljesen elüt a többiekétől, egyáltalán nem látszik rajta, hogy ma ő a legveszélyesebb fasiszta agitátor Magyarországon.

A továbbiakban megállapítja, hogy a Magyar Gárda nagy elismerésnek örvend az országban: máris 1300 tagot számlál, és további négyezer tagot fognak felavatni a közeljövőben. Marion Kraske mint jól értesült újságíró - pontosan átlátván a Magyar Gárda szervezetét, struktúráját - természetesen azt is pontosan tudja, hogy az félelmet kelt minden tisztességes emberben, bárhol is él a világon, hiszen "küzdősportokban és még - uram bocsá' - lövészetben is képzik magukat". Arról nem is beszélve, hogy - a budai várban és más történelmileg jeletős helyeken zajló ünnepélyes avatásokon - a "hazára és népükre" esküsznek fel! Nem győzi hangsúlyozni a cikkíró, hogy "a zsidók és a cigányok ellen uszítanak", és a régi Nagy-Magyarországot, illetve a Trianonban kötött békeszerződés alapján elcsatolt területeket siratják és követelik vissza. (Érdekes, hogy ezenközben nem említi meg például, hogy a szabad világ éppen mostanában ismerte el a függetlenségét annak a Koszovónak, amely egy, éppen Trianonban összeeszkábált, azóta darabokra hullott országból szakadt ki. Amit szabad Jupiternek, nem szabad az ökörnek?)

De ismét a helyszínen vagyunk! A pártelnök, Vona Gábor beszédében a kormány trükkjeiről, hazugságairól beszél, és arról, hogy a magyar nemzet vesztessé degradálódott saját hazájában. Ennek véget kell vetni! - idézi Vona fő mondandóját. Az eddigiek alapján nem meglepő, hogy Kraske asszony írásában meg sem említi Gyurcsány miniszterelnök őszödi beszédét, amelyben ő maga vallotta be párthívei előtt, hogy hazudtak éjjel és nappal, mit sem törődve az országgal, amelynek irányításával megbízták őket a választók. Mindez nyilván nem illett volna bele tudósításának elgondolt "ívébe".

Idézi viszont a választott hazájában nagy tekintélynek örvendő Paul Lendvait (aki Pálnak született, s ezen a néven volt 1945 után a hírhedt kat. pol. kihallgatótisztje, majd a - nem kevésbé hírhedt - Szabad Nép újságírója), aki szerint magánál a gárdánál is veszélyesebb az a tény, hogy a társadalom nem határolódik el tőle, sőt az ellenzék is kacsingatva kokettál vele. Innen valóban csak egy ugrás, hogy a cikkíró csalhatatlan jósként vizionálja a Nagy Tragédiát, amely az Orbán Viktor által vezetett Fidesz várható választási győzelme után szakad rá az országra.

Az ókorban ilyen feladatokkal a madárjósokat bíztak meg. Azok kora hajnalban kimentek az erdőbe, és figyelték a madarak repülését. Ezt a technikát a mai magyar ember is beiktathatná megfigyelési módszerei közé, csakhogy ma a "jómadarakat" kell megfigyelni! Merre repkednek, mit hordanak a "csőrükben", és - ha megszorulnak - milyen irányba repülve kérnek tanácsot?

Riogatás a félelemmel
Kijut az említett Spiegel-dolgozatban (természetesen) a Magyar Hírlapnak is, amely Kraske asszony szerint jó példa arra, hogyan lehet "a nép hangulatát megfordítani". Nos, vajon milyen hangulatra gondol? Mi fordult meg, és ha megfordult, mi lehet ennek az oka? Ezzel (sajnos) adós marad, magára hagyva tanácstalan olvasóit.

Mint ahogy arról sem írt egy árva betűt sem Kraske asszony, hogy a Magyar Gárda mindeddig senkinek sem ártott, tagjai senkit sem vertek meg, nem lőtték ki senki szemét, és nem guggoltattak senkit órákig a Rádió udvarában, mint ahogy a magyar rendőrség - azóta is ismeretlen - rohamosztagosai tették.

Nagy kár, hogy Marion Kraske nem vette magának a fáradságot, és nem vont párhuzamot Németország és Magyarország között. Magyarországon nem gyújtottak fel egyetlen zsinagógát sem, ellenben csodálatosan felújítják őket; az utcán sem késelnek vagy vernek meg külföldit a bőre színe miatt - hosszan sorolhatnánk az összevetéseket a két ország között.

Az pedig, hogy kik félnek a Magyar Gárdától, szemlélet és megítélés dolga. Kétségtelen, hogy mindenütt vannak a világban olyanok, akik nem szeretik a rend emlegetését. De félni tőle egyetlen rendes embernek sem kell!



Kenessey Csaba közíró, Svájc



Nagyon jó, tanulságos - ennyit várhatunk a hires "Nyugattól"!
Akinek még mindig vannak illuziói, ébredjen fel.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szellemiségének, magyarországról, deutschlandfunk, küzdősportokban, legveszélyesebb, rohamosztagosai, meggyőződéssel, magyarországon, helyreigazítás, összevetéseket, újjászületését, foglalkoztatja, illetékeseivel, magyarországot, hatszázezerrel, fejbólintással, összeeszkábált, térhódításáról, szellemiségnek, függetlenségét, miniszterelnök, irányításával, tudósításának, megduplázását, degradálódott, hazugságairól, tudósításokat, békeszerződés, történelmileg, természetesen, szélsőségesek, foglalkozásra, hatásvadászat, bőrruházatban, számolatlanul, létrejöttének, nyugati tudósítók, magyar embereket, elmúlt hónapokban, helyreigazítás szándékával, ország politikai, szélsőségek állítólagos, valós helyzetet, magyar valóságra, elmúlt időszak, nagy német, csalódottak felkelése, magyar valóságtól, egyházak hallgatnak, szegedi gondolat, virágzó mezők, békés világ, Magyar Hírlap, Neue Zürcher Zeitung, Süddeutsche Zeitung, Marion Kraske, Heil Hitler, Kelemen József, Magyar Gárda, Paul Lendvai, Vona Gábor, Paul Lendvait, Szabad Nép, Nagy Tragédiát, Orbán Viktor, Magyar Hírlapnak, Magyar Gárdától, Kenessey Csaba,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  György napra  Április 22. a Föld napja,  próbáljuk ki az őszinteséget  Becsüld meg azt amid van,...  Minden gyerek jó.  Az Európai Unió is foglalkozik...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Különös!  William Shakespeare idézet  Búzaszentelés  Muratáj  Amit átélünk,  Gábor Dénes gondolata  Paul David Tripp Április 25  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Környezetvédelem  A Mester kezének érintése  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét  Naplemente  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Beney Zsuzsa - Sirató  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Környezetvédelem  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Búzaszentelés  Irgalom és ítélet  Naplemente  Föld napja április 22  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Ünnepelj csak  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Esti kép  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  A föld szépségéért  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Esti kép  Mindenünk, amink van, amit sze...  Esti kép  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Semmit ne higgy el  Nehezen engedem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Különös!  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
nyugati tudósítók, magyar embereket, elmúlt hónapokban, helyreigazítás szándékával, ország politikai, szélsőségek állítólagos, valós helyzetet, magyar valóságra, elmúlt időszak, nagy német, csalódottak felkelése, magyar valóságtól, egyházak hallgatnak, szegedi gondolat, virágzó mezők, békés világ, 88-as számot, német ábécé, tavaszi szélben, 1944-es deportálások, eddig használatos, cikkíró sietve, szegedi Napsugár, nácik szellemiségének, magyarokat üldözik, palesztin néptől, kopasz fejű, neofasiszta szellemiségnek, legveszélyesebb fasiszta, továbbiakban megállapítja, félelmet kelt, budai várban, cigányok ellen, szabad világ, függetlenségét annak, helyszínen vagyunk, kormány trükkjeiről, magyar nemzet, eddigiek alapján, választott hazájában, néven volt, cikkíró csalhatatlan, ókorban ilyen, madárjósokat bíztak, madarak repülését, árva betűt, magyar rendőrség, bőre színe, világban olyanok, rend emlegetését, szellemiségének, magyarországról, deutschlandfunk, küzdősportokban, legveszélyesebb, rohamosztagosai, meggyőződéssel, magyarországon, helyreigazítás, összevetéseket, újjászületését, foglalkoztatja, illetékeseivel, magyarországot, hatszázezerrel, fejbólintással, összeeszkábált, térhódításáról, szellemiségnek, függetlenségét, miniszterelnök, irányításával, tudósításának, megduplázását, degradálódott, hazugságairól, tudósításokat, békeszerződés, történelmileg, természetesen, szélsőségesek, foglalkozásra, hatásvadászat, bőrruházatban, számolatlanul, létrejöttének, értelmezhető, hangsúlyozni, rohangásznak, sorolhatnánk, látogatóként, megszólított, veszélyesebb, csalhatatlan, megszorulnak, magyarország, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.